Vormselcatechese

 

Klik hier om in te schrijven voor het vormsel in 2019

waarom

We zijn hier omdat we geloven in een God van liefde en rechtvaardigheid. Liefde en Rechtvaardigheid: dat is wat telt! Niemand bracht en brengt ons dichter bij God (‘ik-ben-er-voor-jullie’) dan Jezus. Jezus beloofde ons ook zijn Geest, die ons op deze tocht naar een betere wereld zal helpen, als een vlammetje diep in ons hart waar we ons diepste zelf altijd kunnen terugvinden. De bisschop geeft de Geest door in de handoplegging en de salving met heilig Chrisma tijdens de  vormselviering. Als we heel eerlijk zijn, is een feestje hierbij graag meegenomen 😉

wie

We gaan die weg naar liefde en rechtvaardigheid samen met nog veel ‘mensen van goede wil’. In de eerste plaats onze ouders, broers, zussen, familie, vrienden, schoolmakkers. Verder met mensen van allerlei opinie: katholiek, moslim, twijfelend of niet gelovig.
Vanuit de parochie begeleiden ons daarbij de catechisten
(Christiane christiane, Rika rika en Pascalpascal),
de priesters , de acolieten, parochianen Tenslotte ook nog een vertrouwenspersoon om als peter/meter voortaan met ons op stap te gaan
Klik hier  voor onze foto’s

wat

Catechese is geen godsdienstles: daarvoor bestaat de school. Het is een ontmoeting met je catechisten: stuk voor stuk enthousiaste gelovigen bij wie je altijd terecht kan , gratis voor niks!
Je leert ook de parochie kennen: inspirerende mensen die zich inzetten voor anderen dichtbij en veraf.
In de catechese leren we thuiskomen in de kerk, de misviering en de parochie

waar
we verzamelen meestal tegen 9.00u in de Zinderingvoor een vormselbijeenkomst. Nadien aan we naar de St.-Maartenskerk waar we de eucharistie van 10.30u. bijwonen.  Af en toe gaan we ook op verplaatsing (zie kalender).
Dubbelklik ook eens op de groene velden: ze tonen een verslagje van de activiteit!

wanneer

KALENDER VORMSEL 2018-2019

datum         van     tot               activiteit, wie ?   (waar?) 
11/10 19u.     20.30u. eerste infoavond  (St.-Elooi) ouders en vormeling

verdere agenda volgt

p1060049

Hierboven zie je al de catechisten die de volgende beurten voorbereiden
Klik hiernaast voor vormsel 2016 of  2017