vormsel 2019

‘Kijk hoe ze mekaar beminnen’                                                                                                              .

zei men van de eerste christenen

 

Beste ouder-met-tiener,

Uw dochter of zoon wordt volgend jaar 12 en kan gevormd worden op  zondag 28 april 2019

om 10u30. in de Sint-Maartenskerk.

Samen met de andere vormelingen en de catechisten gaan we op stap in het spoor van Jezus en worden we voorbereid op het vormselsacrament, leren we de parochie(mensen) en de kerk(gebouw) kennen.

We vieren de eucharistie en staan klaar om elkaar en andere mensen te helpen.
We komen een vijftal keer samen op zondagmorgen om 9u. in het Parochiaal Centrum

“De Zindering” en na de beurt nemen we deel aan de eucharistieviering in de Sint-Maartenskerk

om 10u30.

Om een hechte groep te vormen organiseren we ook activiteiten zoals kennismaking,

doopsel-vormseltocht (met peter/meter), dag met bijbelhuis en acolieten. U hoort er alles over op de federale infoavond voor ouders en vormelingen op woensdag 3 oktober om 19u. in de Sint-Elooiskerk. Indien catechese op zondag u niet past, verwijzen we u graag door naar Pius X of Sint-Elooi of

Onze-Lieve-Vrouw, de andere parochies van onze pastorale eenheid. Voor wie 12 jaar te jong vindt om deze beslissing te nemen, is er het decanale initiatief invorm@17, waar begeleiders en jongeren op stap gaan naar het vormsel op 17 jaar.
Als u graag uw zoon/dochter laat vormen op onze parochie in 2019, kan u contact nemen via mail gvqcvm@gmail.com  met Christiane Vanmaele, H. Consciencestraat 1 of via tel. 0494 899 059.

We bezorgen u dan het inschrijvingsformulier.

Op de infoavond ontvangt u verdere praktische informatie en een uitnodiging voor de eerste bijeenkomst voor de vormelingen met hun ouders, peter of meter.