K+L 33 : afsluiting 2017-2018 Pro ecclesia

SINT-MAARTEN: PRO ECCLESIA EN AFSLUITING ZANGJAAR 2017 – 2018

Vooraf
Voor ons kerkkoor Pro Ecclesia eindigde ook het voorbije zang- en werkjaar juli 2017-2018 met de traditionele BBQ op zaterdag 14 juli in de tuin van Anne en Hugo. De dag ervoor wordt er heel wat voorbereid: is de tuin in orde? Waar zetten we de tenten? Hoeveel zijn er ingeschreven met of zonder partner? Bij wie bestellen we het vlees en de groenten? Wat als aperitief? Is er voldoende drank voorzien: water, bier en wijnen? Een dessert? En koffie?Dankzij voldoende vlijtige handen van al dan niet bestuursleden stond alles klaar tegen 16 uur: Hélène gaf een grondige was- en poetsbeurt aan de 45 stoelen. Carlos, Frans en Jan hielpen mee de tent opzetten en Anne zorgde voor heel wat ander (o.a. huishoudelijk) voorbereidingswerk

Het feest zelf
Dit jaar was het weer uniek zoals iedereen al heeft kunnen ervaren: zon, zon en nog eens zon. We plaatsten slechts één tent en lieten de keuze om ook in ‘open lucht’ te gaan plaatsnemen om te barcecueën. De bomen uit de Engelse tuin van dr. Guy de Bethune zorgden al vanaf 16 uur voor de welkome schaduw. Tegen 18 uur kwamen de eerste zangers en partners aan. Ook vroegere koorzangers. In totaal waren we met 45. De heel aangename en positieve sfeer zat er direct in. Het weer hielp daarbij. Onze buur, Arnold, heel bedreven in het klaarstomen van een BBQ, was opnieuw bereid om te bakken en te braden. Ook bij het aperitief zorgde hij voor de nodige stukjes worst. Hij kreeg de hulp van zijn vrouw Carmen en andermaal van Paulette, de weduwe van onze zanger, wijlen Gaby Deprez. De tafels waren versierd met bloempjes. Het smaakte en er was voldoende van alles. Het gezellig praten was een pluspunt tussendoor.

Deken Geert verrast
Vóór de maaltijd begon, werd Sjalom, chaverim gezongen. Voorzitter Hugo dankte iedere zanger en het actieve bestuur voor het voorbije, alweer voldoende drukke en fantastische koorjaar en ook degenen die hun partner tijdens al die repetities en uitvoeringen moesten ‘afstaan’. Deken Geert nam graag de uitnodiging aan, ook met de bedoeling om de koorleden te danken voor hun gewaardeerde hulp bij zijn aan de familie aangeboden BBQ in de Zindering op  8 juli, viering van 40 jaar priesterschap. Maar … groot was zijn verbazing toen hem een cadeau door de koorleden en de koorkas werd aangeboden: een boekenbon bij Theoria. Er werd voor geopteerd om die op onze BBQ te overhandigen.Dan was er nog ijs, koffie, … Het werd donker en langzaamaan bleven nog enkel Anne en Hugo over. En zo werd het weer dag. Zondag 15 juli: nakeuvelen. Herinneringen ophalen. Fijn dat het weer kon plaatsvinden. We zijn er immens dankbaar voor!