K+L 43 : Sint-Maarten feest

 

12 NOVEMBER: SINT-MAARTEN FEEST! DEELT! EN VERTELT!

 

Sint-Maarten feest!

Sint-Maarten, het patroonsfeest van onze parochie, is al vele jaren hét moment om feest te vieren en elkaar te ontmoeten.

We zetten de dag in met de eucharistieviering om 10.30 uur in de Sint-Maartenskerk. Het wordt een bijzondere viering waarin gemeenschap vormen en Sint-Maarten de rode draden worden.

Na de viering vieren we feest in De Zindering. We doen dat heel simpel bij een lekkere hutspot en een heerlijk glaasje, zonder gedoe of ingewikkelde toestanden. Iedereen is dus welkom. Gewoon gezellig babbelen en veel mensen zien, dat is de opzet.

 

Sint-Maarten deelt!

Maarten van Tours die zijn soldatenmantel in twee stukken sneed, nodigt ons ook uit om de deuren van onze gemeenschap wijd open te zetten. Op zijn feest willen we als parochiegemeenschap ook onze tafel en onze aandacht delen. We nodigen eregasten uit, mensen voor wie een etentje samen met andere mensen een extra geschenk is. Maar we willen dit jaar vooral ook actief bijdragen aan de De sociale kruidenier, waar mensen in armoede met een voedselcheque van 5 euro boodschappen kunnen doen aan een sociaal tarief. Meer hierover hoor je op het feest.

 

Sint-Maarten vertelt!

In de namiddag proberen we iets nieuws. De herfst en de winter zijn ook momenten voor verhalen, verhalen over vroeger, verhalen over nu. Op 12 november in de namiddag vertellen mensen van Gidsen Plus in de kerk verhalen over Maarten van Tours, over Onze-Lieve- Vrouw van de Hazelaar, over de Sint-Maartenstoren en …

 

Welkom

Aan iedereen die zin heeft om langs te komen:

– van harte welkom op 12 november vanaf 10.30 uur

– lekkere hutspot 15 euro, drank niet inbegrepen

– kaarten bij de onthaalmedewerkers, bij koster Filip

– of mail tegen 9 november naar stmaarten@skynet.be

We kijken nu al graag uit naar je komst.

 

DE NIEUWE LICHTING VOOR 2018

 

Zaterdag kwamen ze voor de eerste keer samen: de nieuwe kandidaat-vormelingen met hun ouders. Voor het zoveelste jaar zorgen de drie catechisten: Christiane, Rika en Pascal vanaf nu voor een maandenlange, degelijke godsdienstvorming zodat de 24 kandidaten tegen eind april van volgend jaar kunnen gevormd worden. Die zaterdagnamiddag 14 oktober was het bovendien prachtig zomerweer! Ze startten met een zoektocht waarna een picknick als vieruurtje en dan om 16.30 uur de misviering. Voor die jonge, meestal twaalfjarigen is dat nog een beetje wennen. Alles werd al snel glashelder: voorganger, deken Geert, gaf bij heel wat misonderdelen een duidelijke uitleg: woorddienst, lezing, het evangelie, de tafeldienst, de consecratie, het Onzevader, …