K+L 41 : 20 jaar voorzangers – topmuziek

FEEST BIJ 20 JAAR VOORZANGERS

Gastvrouw Kathy nodigde graag uit Gastheer Wim ontkurkte lekkere wijn Dirigent Alain was in zijn nopjes, ook bij zijn toespraak Onze hooggewaardeerde gast deken Geert gaf een mooie ruiker bloemen aan Lieve, Alains vrouw Iedereen met een lachend gezicht tijdens het feest van de voorzangers) ook organist Dirk was in de wolken meester mag ik ook nog iets zeggen
In september 1995 startten Lieve en Alain – op vraag van priester Johan toen – een voorzangersgroep op met de bedoeling om zogoed als elke zondagvoormiddag de viering te verrijken met liederen aangepast aan de liturgie van het weekeinde. De mis was eerst nog om 11 uur en vanaf 2000 een kwartier later.

Kun je je voorstellen dat van dan af zo’n tien tot twintig vrijwilligers in die twintig jaar minstens zevenhonderd (!) keer het beste van hun stem gaven om, professioneel gesteund door organist Dirk, mooie kerkliederen te brengen? Dirigent Alain zet graag altijd de puntjes op de i: het moet heel goed zijn, volgens de regels van het zingen en van het brengen van de tekst. Vandaar ook dat de kerkgangers het een beklijvende en gewaardeerde verrijking blijven vinden voor de vieringen.

20 jaar: dat verdiende absoluut een schitterend feest, gesponsord door de parochie met de volle overtuiging van het parochieteam, want de voorzangers hebben geen inkomsten. Ook ditmaal vond het geslaagde feest plaats ten huize van voorzangers Wim Descamps en vrouw Kathy.

De foto’s geven nog het best de sfeer en het feest weer. Onze hartelijke dank gaat uit naar gastheer Wim en gastvrouw Kathy en naar de trekkers van de voorzang Alain en Lieve.

 

OP DE AGENDA: TOPMUZIEK!

De Goldbergvariaties vormen een topwerk van de wereldberoemde Duitse componist J.S. Bach (1685 – 1750). De compositie bestaat uit een aria gevolgd door dertig variaties waarna de aria wordt herhaald. Bach schreef dit werk voor klavecimbel met twee manualen maar men voert het ook vaak uit op piano zoals komende zaterdag aan de Petrof-concertvleugel.

Zaterdag 17 okt. 2015 om 19.30 uur:

pianorecital – Timur SERGEYENIA – Goldbergvariaties van J.S. Bach.

Ticket: €15 en reservatie: 0475 23 98 01 of delink-collectief@live.be